Genieten in het hart van Ede

De Gelderse Vallei grenst aan de Utrechtse Heuvelrug in het westen, een stukje Neder-Rijn in het zuiden, de Veluwe in het oosten en de Randmeren in het noorden. Hierdoor kenmerkt Ede en omgeving zich door een verscheidenheid aan landschappen, van bossen en heidevelden tot zandverstuivingen en weilanden.

De Maander is de jongste wijk van Ede en ligt midden in het dorp, dichtbij alle voorzieningen die het leven aangenaam en gemakkelijk maken. Een NS-station op loopafstand, een aantrekkelijk en ruim opgezet winkelgebied in het centrum, scholen en mogelijkheden voor kinderopvang vlakbij, kunst in de openbare ruimte en medische voorzieningen, gezellige horeca en verschillende sportaccommodaties in de buurt. Hier kun je genieten van al het goede dat Ede te bieden heeft.

De Maander refereert aan buurtschap “Manen” dat vroeger een zelfstandige buurt was in de gemeente Ede. De buurt bezat een aanzienlijk grondgebied en men had een eigen buurtbestuur met een buurtrichter en buurtmeesters. In 1911 zijn de laatste gronden verkocht en werd de buurt opgeheven

Inschrijven